ATELIER ROB VREESWIJK
Architectuur, Interieur en Meubel
De Badcel voor Janbruin
De Badcel voor Janbruin
Van 2 huizen werden de zolderverdiepingen samengevoegd. Doordat deze 2 huizen ook nog gedraaid stonden ten opzichte van elkaar, ontstond er een grote loftachtige ruimte met vele, verschillende hoeken verdraaiingen, en dakhellingen. Oorspronkelijk is er door de architect verschillende ruimten bedacht, naar de wens van de opdrachtgever. Hierdoor ontstonden kleine, bijna onbruikbare kamers; de ruimtelijkheid van het interieur zou verloren gaan. Na mijn bezoek, om een onderdeel van het interieur te maken, heb ik dit aan de orde gesteld. Bijna direct is er besloten om van het oorspronkelijke plan af te zien en op een centraal-strategische plek in de ruimte een 'cel' te maken. Hierdoor ontstonden verschillende plekken, welke wisselend gebruikt konden worden al naar gelang de behoefte aan uitzicht, daglicht en intimiteit. De 'natte cel' is een badcel geworden met douche, ligbad en toilet, gemaakt van walnoothouten betimmering, zinken wandbekleding, glazen dak en kunststof vloer. De hele badcel is in mijn werkplaats geprefabriceerd en in delen ingehesen. Mijn grootste en mooiste werk.                                                                                                                                                                                                   opdrachtgever; Janbruin de Vries
De inrichting van de badcel in het atelier

De lege ruimte met de voetafdruk (beton) van de badcel

De prefabricage in het atelier

Het opbouwen van de badcel

Het ophijsen van de geprefabriceerde onderdelen

Tijdens het opbouwen werd de badcel al wel in gebruik genomen

Walnoten interieur en zinken 'tegels'